Pečené kvíčaly
Ingredience
Cibule |
30 g |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Jalovec |
2 ks |
Kvíčala |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý celý |
4 ks |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, vykuchané a omyté kvíčaly osolíme a do každé vložíme kuličku jalovce a kousek másla. Kvíčaly obalíme plátky slaniny a přavážeme nití.
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle a zalijeme vývarem. Vložíme připravené kvíčaly, celý pepř a pečeme v troubě doměkka.
- Upečené kvíčaly vyjmeme, šťávu zalijeme červeným vínem, dochutíme a chvíli povaříme.
- Šťávu prolisujeme na kvíčaly a podáváme.