Pečené kvíčaly

Ingredience


Cibule 30 g
Hovězí vývar základní 0.5 l
Jalovec 2 ks
Kvíčala 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý celý 4 ks
Slanina vepřová 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, vykuchané a omyté kvíčaly osolíme a do každé vložíme kuličku jalovce a kousek másla. Kvíčaly obalíme plátky slaniny a přavážeme nití.
  2. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle a zalijeme vývarem. Vložíme připravené kvíčaly, celý pepř a pečeme v troubě doměkka.
  3. Upečené kvíčaly vyjmeme, šťávu zalijeme červeným vínem, dochutíme a chvíli povaříme.
  4. Šťávu prolisujeme na kvíčaly a podáváme.