Kapr v pikantní omáčce

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Kapr obecný 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 5 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce kapra osolíme, posypeme nasekanou petrželkou a necháme chvíli odležet.
  2. Smícháme mouku, máslo a hořčici, přidáme citronovou šťávu, pepř a trochu teplé vody. Směs dobře promícháme, vložíme porce kapra, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a kapary. Dusíme, až je maso měkké.