Kapr v pikantní omáčce
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Kapr obecný |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce kapra osolíme, posypeme nasekanou petrželkou a necháme chvíli odležet.
- Smícháme mouku, máslo a hořčici, přidáme citronovou šťávu, pepř a trochu teplé vody. Směs dobře promícháme, vložíme porce kapra, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a kapary. Dusíme, až je maso měkké.