Pstruh s citronovým máslem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Pstruh |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do 1 l vody přidáme sůl, koření a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Povaříme asi 10 minut, vložíme omyté pstruhy a vaříme dalších 10 minut.
- V kastrůlku rozehřejeme máslo, přilijeme citronovou šťávu a chvíli povaříme. Porce uvařeného pstruha upravíme na talíře a přelijeme citronovým máslem. Ihned podáváme.