Vídeňský kapr
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kapary sterilované |
10 g |
Kapr obecný |
600 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Okurky nakládané |
50 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Zakysaná smetana |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
- Mísu z varného skla vymažeme máslem, urovnáme do ní porce kapra a přelijeme je polovinou rozmíchané zakysané smetany. Poklademe plátky slaniny, potřeme hořčicí a posypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibulí, okurkou a kapary. Navrch znovu zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě.