Vídeňský kapr

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice 1 polévková lžíce
Kapary sterilované 10 g
Kapr obecný 600 g
Máslo čerstvé 10 g
Okurky nakládané 50 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Zakysaná smetana 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Mísu z varného skla vymažeme máslem, urovnáme do ní porce kapra a přelijeme je polovinou rozmíchané zakysané smetany. Poklademe plátky slaniny, potřeme hořčicí a posypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibulí, okurkou a kapary. Navrch znovu zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě.