Tygří brambory

Ingredience


Brambory 4 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Rajčata 250 g
Sůl 1 špetka
Sýr Gouda 30% 200 g
Tuk 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, vložíme do osolené vody a vaříme 20-30 minut. Ještě horké je oloupeme a necháme odpařit.
  2. Rajčata omyjeme, vyjmeme stopky a nakrájíme je na plátky asi 0,5 cm silné.
  3. Sýr nakrájíme na kousky velké přibližně asi jako průřez brambor.
  4. Brambory příčně nakrojíme na plátky silné asi 1 cm, ale neprořezáváme úplně. Na spodní části by měly držet pohromadě.
  5. Troubu předehřejeme, formu vymažeme tukem, vložíme do ní brambory a mezi jednotlivé plátky dáme vždy jeden plátek rajčete a trochu sýra. Osolíme bylinkovou solí a posypeme muškátovým oříškem.
  6. Brambory zapékáme pod grilem 3-5 minut, dokud se sýr nerozpustí.