Tygří brambory
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gouda 30% |
200 g |
Tuk |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme, vložíme do osolené vody a vaříme 20-30 minut. Ještě horké je oloupeme a necháme odpařit.
- Rajčata omyjeme, vyjmeme stopky a nakrájíme je na plátky asi 0,5 cm silné.
- Sýr nakrájíme na kousky velké přibližně asi jako průřez brambor.
- Brambory příčně nakrojíme na plátky silné asi 1 cm, ale neprořezáváme úplně. Na spodní části by měly držet pohromadě.
- Troubu předehřejeme, formu vymažeme tukem, vložíme do ní brambory a mezi jednotlivé plátky dáme vždy jeden plátek rajčete a trochu sýra. Osolíme bylinkovou solí a posypeme muškátovým oříškem.
- Brambory zapékáme pod grilem 3-5 minut, dokud se sýr nerozpustí.