Čerstvá rajčatová omáčka

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Odstraníme stopky a nakrájíme je na nudličky.
  2. Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  3. V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek, mrkev a celer. Podlijeme vývarem, přidáme protlak a koření.
  4. Vaříme asi 15 minut, až je zelenina měkká. Pak ji rozmixujeme na kaši a dochutíme.
  5. Do horké omáčky dáme nakrájená rajčata.