Čerstvá rajčatová omáčka
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Odstraníme stopky a nakrájíme je na nudličky.
- Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek, mrkev a celer. Podlijeme vývarem, přidáme protlak a koření.
- Vaříme asi 15 minut, až je zelenina měkká. Pak ji rozmixujeme na kaši a dochutíme.
- Do horké omáčky dáme nakrájená rajčata.