Ovocný nákyp

Ingredience


Cukr krupice 40 g
Cukr skořicový 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Meruňky 400 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 75 g
Ostružiny 100 g
Proso - obilky 75 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Meruňky omyjeme, vyjmeme pecky a rozčtvrtíme. Ostružiny omyjeme a necháme okapat.
  2. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, mléko a mícháme až vznikne hladký krém.
  3. Bílky osolíme a ušleháme z nich sníh, vmícháme ho do těsta.
  4. Formu o délce 28 cm vymažeme tukem, vlijeme do ní těsto a na povrch rozdělíme ovoce.
  5. Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme na 160°C asi 35 minut. Troubu vypneme a nákyp necháme ještě 10-15 minut dojít.
  6. Hotový nákyp posypeme skořicovým cukrem a podáváme.