Nepečený krémový dort s pomeranči
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Likér pomerančový |
4 polévková lžíce |
Mascarpone |
200 g |
Máslo čerstvé |
85 g |
Pomeranče |
1 ks |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml |
Sušenky Club - máslové |
200 g |
Sýr Lučina - termizovaný |
200 g |
Želatina bílá plátky |
5 plátek |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Rozdrtíme sušenky a promícháme je s máslem. Dortovou formu vymažeme máslem a dno pokryjeme rozdrcenými sušenkami, upěchujeme. Na 30 minut dáme do chladu.
- V malém kastrůlku přivedeme k varu smetanu, nastrouhanou pomerančovou kůru a želatinu. Odstavíme.
- Lučinu a mascarpone vyšleháme s cukrem, přilijeme pomerančový likér a vyšleháme do hladkého krému, který spojíme s pomerančovou smetanou a dobře promícháme.
- Krém naneseme na sušenkový základ,urovnáme a dáme přes noc vychladit.
- Zdobíme plátky pomeranče.