Nepečený krémový dort s pomeranči

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Likér pomerančový 4 polévková lžíce
Mascarpone 200 g
Máslo čerstvé 85 g
Pomeranče 1 ks
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 500 ml
Sušenky Club - máslové 200 g
Sýr Lučina - termizovaný 200 g
Želatina bílá plátky 5 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozdrtíme sušenky a promícháme je s máslem. Dortovou formu vymažeme máslem a dno pokryjeme rozdrcenými sušenkami, upěchujeme. Na 30 minut dáme do chladu.
  2. V malém kastrůlku přivedeme k varu smetanu, nastrouhanou pomerančovou kůru a želatinu. Odstavíme.
  3. Lučinu a mascarpone vyšleháme s cukrem, přilijeme pomerančový likér a vyšleháme do hladkého krému, který spojíme s pomerančovou smetanou a dobře promícháme.
  4. Krém naneseme na sušenkový základ,urovnáme a dáme přes noc vychladit.
  5. Zdobíme plátky pomeranče.