Špagetové dortíčky

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 2 ks
Džus jablečný 150 ml
Máslo jihočeské 125 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Rybíz červený 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybíz omyjeme a otrháme ze stonků. V hrnci přivedeme k varu jablečnou šťávu s tukem a medem. Směs vlijeme do misky s moukou a pomocí lžíce rychle vypracujeme pevné těsto.
  2. Porci těsta dáme do lisu na brambory a vytlačíme porci špaget přímo na plech vyložený pečícím papírem do tvaru hnízda. Uprostřed hnízda můžeme z několika špaget vytvořit dno. Takto vytvoříme 8 dortíčků. Těsto vždy zakryjeme, aby nám nevychladlo a nevysušilo se.
  3. Na dno hnízda dáme ovoce. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Hotové necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.