Špagetové dortíčky
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
2 ks |
Džus jablečný |
150 ml |
Máslo jihočeské |
125 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g |
Rybíz červený |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rybíz omyjeme a otrháme ze stonků. V hrnci přivedeme k varu jablečnou šťávu s tukem a medem. Směs vlijeme do misky s moukou a pomocí lžíce rychle vypracujeme pevné těsto.
- Porci těsta dáme do lisu na brambory a vytlačíme porci špaget přímo na plech vyložený pečícím papírem do tvaru hnízda. Uprostřed hnízda můžeme z několika špaget vytvořit dno. Takto vytvoříme 8 dortíčků. Těsto vždy zakryjeme, aby nám nevychladlo a nevysušilo se.
- Na dno hnízda dáme ovoce. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Hotové necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.