Sytý koláč
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Jahody zahradní |
150 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Med včelí |
70 g |
Mouka špaldová |
125 g |
Nektarinka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
160 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze špaldové mouky, másla, soli, lžíce smetany a lžíce medu uděláme křehké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme hodinu odpočinout.
- Ze žloutků, tvarohu, smetany, citronové kůry a 60 g medu vymícháme hladkou nádivku. Jahody omyjeme, velké rozpůlíme. Nektarinku rozčtvrtíme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky.
- Těsto vtlačíme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm a propícháme ho vidličkou. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přidáme do tvarohové směsi. Dochutíme citronovou šťávou a natřeme na těsto ve formě. Povrch uhladíme. Do tvarohu vtlačíme ovoce a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 50 minut.
- Hotový necháme minimálně 10 minut vychladnout, potom teprve krájíme.