Sytý koláč

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Jahody zahradní 150 g
Máslo čerstvé 60 g
Med včelí 70 g
Mouka špaldová 125 g
Nektarinka 1 ks
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 160 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze špaldové mouky, másla, soli, lžíce smetany a lžíce medu uděláme křehké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme hodinu odpočinout.
  2. Ze žloutků, tvarohu, smetany, citronové kůry a 60 g medu vymícháme hladkou nádivku. Jahody omyjeme, velké rozpůlíme. Nektarinku rozčtvrtíme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky.
  3. Těsto vtlačíme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm a propícháme ho vidličkou. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přidáme do tvarohové směsi. Dochutíme citronovou šťávou a natřeme na těsto ve formě. Povrch uhladíme. Do tvarohu vtlačíme ovoce a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 50 minut.
  4. Hotový necháme minimálně 10 minut vychladnout, potom teprve krájíme.