Slovenská polévka se skopovým masem a kroupami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 0.5 ks
Ječné kroupy 40 g
Kapusta hlávková 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Skopová plec 350 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
Zelenina kořenová 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí vody (1,2 l) a vaříme. Když začne maso měknout, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a kapustu, nasekaný 1 stroužek česneku a cibuli.
  2. Měkké maso vyjmeme z polévky, nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky spolu s předem uvařenými kroupami.
  3. Nakonec polévku dochutíme česnekem utřeným se solí.