Slovenská polévka se skopovým masem a kroupami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Ječné kroupy |
40 g |
Kapusta hlávková |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopová plec |
350 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
Zelenina kořenová |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí vody (1,2 l) a vaříme. Když začne maso měknout, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a kapustu, nasekaný 1 stroužek česneku a cibuli.
- Měkké maso vyjmeme z polévky, nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky spolu s předem uvařenými kroupami.
- Nakonec polévku dochutíme česnekem utřeným se solí.