Zelná polévka s kroupami
Ingredience
Ječné kroupy |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
30 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kroupy osmahneme na tuku, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Přidáme spařané, nakrouhané zelí, osolíme a vše vaříme doměkka.
- Polévku zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutkem a jen prohřejeme. Nakonec podle chuti opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.