Vepřové ragú se žampiony

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Kari koření 1 špetka
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová kýta 300 g
Víno bílé 100 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a nakrájíme na hranolky. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme maso, očištěné a rozpůlené žampiony a za častého míchání zrpudka opékáme asi 5 minut. Osolíme a opepříme, přilijeme víno a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu a vaříme do zhoustnutí.
  2. Nakonec pokrm okořeníme kari kořením, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.