Vepřové ragú se žampiony
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kari koření |
1 špetka |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová kýta |
300 g |
Víno bílé |
100 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a nakrájíme na hranolky. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme maso, očištěné a rozpůlené žampiony a za častého míchání zrpudka opékáme asi 5 minut. Osolíme a opepříme, přilijeme víno a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu a vaříme do zhoustnutí.
- Nakonec pokrm okořeníme kari kořením, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.