Mléčný krupicový nákyp

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 150 g
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mléko plnotučné 0.375 l
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Pšeničná krupice 130 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky s polovinou cukru utřeme do pěny, přidáme pevný sníh ušlehaný se zbylým cukrem a přisypeme krupici a citronovou kůru. Vše zlehka promícháme. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané nákypové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
  2. Upečený nákyp nakrájíme na dílky jako dort a zalijeme vroucím mlékem smíchaným s 20g másla a vanilkovým cukrem. Mléko necháme do nákypu vsáknout pod pokličkou.
  3. Nákyp můžeme podávat teplý i studený.