Jednoduchá čokoládová pěna s mandlemi

Ingredience


Čokoláda hořká 175 g
Cukr krupice 60 g
Kostkový led 4 ks
Mléko plnotučné 175 ml
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Tresť mandlová 0.75 kávová lžička
Želatina 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do teflonového hrnce nalijeme polovinu smetany, posypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát. Zahřejeme na mírném ohni, dokud se želatina zcela nerozpustí, mícháme.
  2. Horkou směs rozmixujeme, přidáme nalámanou čokoládu a znovu promixujeme, až se čokoláda zcela rozpustí ve směsi. Přidáme 4 kostky ledu, mléko, cukr, mandlovou tresť a zbytek smetany, vše utřeme dohladka.
  3. Směs nalijeme do 4-6 pohárů nebo misek, zakryjeme a dáme do lednice. Chladíme asi 4 hodiny.