Jednoduchá čokoládová pěna s mandlemi
Ingredience
Čokoláda hořká |
175 g |
Cukr krupice |
60 g |
Kostkový led |
4 ks |
Mléko plnotučné |
175 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Tresť mandlová |
0.75 kávová lžička |
Želatina |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do teflonového hrnce nalijeme polovinu smetany, posypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát. Zahřejeme na mírném ohni, dokud se želatina zcela nerozpustí, mícháme.
- Horkou směs rozmixujeme, přidáme nalámanou čokoládu a znovu promixujeme, až se čokoláda zcela rozpustí ve směsi. Přidáme 4 kostky ledu, mléko, cukr, mandlovou tresť a zbytek smetany, vše utřeme dohladka.
- Směs nalijeme do 4-6 pohárů nebo misek, zakryjeme a dáme do lednice. Chladíme asi 4 hodiny.