Horké banánové suflé
Ingredience
Banány |
450 g |
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Cukr moučkový |
25 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Banány oloupeme a nakrájíme, dáme do mísy a zakapeme citrónovou šťávou, potom vše rozmačkáme vidličkou.
- Z bílků vyšleháme pevný sníh, po částech přidáme 25 g moučkového cukru a šleháme, až je sníh tuhý. Opatrně spojíme s rozmačkanými banány.
- Směs plníme do olejem vymazaných zapékacích misek o objemu 300 ml. Pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Suflé musí v miskách vyběhnout a zhnědnout.