Suflé z čerstvých jablek

Ingredience


Cukr krupice 45 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Jablka 450 g
Tresť mandlová 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na menší kostky. Do hrnce dáme 4 lžíce vody, jablka a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme za občasného promíchání 8-10 minut. Přidáme cukr, tresť, zamícháme a přendáme do mísy, kde necháme směs vychladnout.
  2. Z bílků ušleháme pevný sníh, smícháme s jablečnou směsí a naplníme zapékací misku o objemu 1,5 l.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Suflé musí vyběhnout a zhnědnout. Během pečení neotvíráme troubu! Hotové suflé ihned podáváme, posypané moučkovým cukrem.