Suflé z čerstvých jablek
Ingredience
Cukr krupice |
45 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Jablka |
450 g |
Tresť mandlová |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na menší kostky. Do hrnce dáme 4 lžíce vody, jablka a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme za občasného promíchání 8-10 minut. Přidáme cukr, tresť, zamícháme a přendáme do mísy, kde necháme směs vychladnout.
- Z bílků ušleháme pevný sníh, smícháme s jablečnou směsí a naplníme zapékací misku o objemu 1,5 l.
- Pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Suflé musí vyběhnout a zhnědnout. Během pečení neotvíráme troubu! Hotové suflé ihned podáváme, posypané moučkovým cukrem.