Burgundský krém
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Smetana 6% (do kávy) |
400 ml |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Tresť vanilková |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Hroznové víno |
500 ml |
Rýžový škrob |
3 polévková lžíce |
Víno červené |
250 ml |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve větším hrnci smícháme šťávu z tmavých hroznů, cukr a škrob maizena rozpuštěný ve vodě. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až směs začne houstnout a přicházet do varu, asi 5 minut. Přilijeme Burgundské víno a za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.
- Hotový krém nalijeme do vinných sklenic nebo misek, zakryjeme a necháme 2 hodiny vychladit v lednici.
- Mezitím si připravíme vanilkový krém: v teflonovém hrnci smícháme smetanu, cukr, škrob a žloutek. Za stálého míchání zahříváme asi 15 minut. Směs se nesmí vařit!
- Odstavíme, přimícháme tresť a směs nalijeme do misky. Necháme dobře vychladit.
- Na burgundský krém nalijeme vrstvu vanilkového krému a podáváme.