Burgundský krém

Ingredience


Cukr krupice 3 polévková lžíce
Smetana 6% (do kávy) 400 ml
Solamyl 1 polévková lžíce
Tresť vanilková 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Cukr krupice 100 g
Hroznové víno 500 ml
Rýžový škrob 3 polévková lžíce
Víno červené 250 ml
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větším hrnci smícháme šťávu z tmavých hroznů, cukr a škrob maizena rozpuštěný ve vodě. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až směs začne houstnout a přicházet do varu, asi 5 minut. Přilijeme Burgundské víno a za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.
  2. Hotový krém nalijeme do vinných sklenic nebo misek, zakryjeme a necháme 2 hodiny vychladit v lednici.
  3. Mezitím si připravíme vanilkový krém: v teflonovém hrnci smícháme smetanu, cukr, škrob a žloutek. Za stálého míchání zahříváme asi 15 minut. Směs se nesmí vařit!
  4. Odstavíme, přimícháme tresť a směs nalijeme do misky. Necháme dobře vychladit.
  5. Na burgundský krém nalijeme vrstvu vanilkového krému a podáváme.