Rychlý rýžový nákyp
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Cukr moučkový |
1.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Rýže loupaná |
200 g |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Švestky sušené |
200 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži spaříme a nasypeme do pekáčku vymazaného máslem.
- Mléko mírně osolíme, osladíme a nalijeme na rýži. Povrch rovnoměrně poklademe předem namočenými, okapanými švestkami a vločkami másla.
- Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě, až rýže nabude a na povrchu se utvoří zlatavá kůrčička.
- Upečený nákyp nakrájíme na porce a podáváme posypaný cukrem se skořicí.