Rychlý rýžový nákyp

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Cukr moučkový 1.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 1 l
Rýže loupaná 200 g
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Švestky sušené 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži spaříme a nasypeme do pekáčku vymazaného máslem.
  2. Mléko mírně osolíme, osladíme a nalijeme na rýži. Povrch rovnoměrně poklademe předem namočenými, okapanými švestkami a vločkami másla.
  3. Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě, až rýže nabude a na povrchu se utvoří zlatavá kůrčička.
  4. Upečený nákyp nakrájíme na porce a podáváme posypaný cukrem se skořicí.