Jehněčí na paprice
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jehněčí maso |
750 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na porce nakrájené jehněčí přední maso, osolíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vodou.
- Když je maso téměř měkké, necháme je vysmahnout, okořeníme mletou paprikou, znovu podlijeme a přivedeme k varu. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.