Jehněčí na paprice

Ingredience


Cibule 1 ks
Jehněčí maso 750 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na porce nakrájené jehněčí přední maso, osolíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vodou.
  2. Když je maso téměř měkké, necháme je vysmahnout, okořeníme mletou paprikou, znovu podlijeme a přivedeme k varu. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.