Grilované jehněčí kotlety s bazalkou
Ingredience
Bazalka |
3 hrst |
Česnek |
4 stroužek |
Jehněčí kotlety |
6 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej rostlinný |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Oloupaný, rozmačkaný česnek vložíme spolu se solí a lístky bazalky do misky. Po troškách přiléváme olej a mícháme tak dlouho, až vznikne krémovitá pasta.
- Očištěné a omyté jehněčí kotlety po obou stranách mírně opepříme a silně potřeme připravenou česnekovou pastou.
- Maso položíme na rozehřátý gril a upečeme po obou stranách.
- Hotové kotlety upravíme na nahřáté talíře a na každou kotletu položíme vločku másla a lístek bazalky.
- Podáváme ihned.