Grilované jehněčí kotlety s bazalkou

Ingredience


Bazalka 3 hrst
Česnek 4 stroužek
Jehněčí kotlety 6 ks
Máslo čerstvé 40 g
Olej rostlinný 125 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný, rozmačkaný česnek vložíme spolu se solí a lístky bazalky do misky. Po troškách přiléváme olej a mícháme tak dlouho, až vznikne krémovitá pasta.
  2. Očištěné a omyté jehněčí kotlety po obou stranách mírně opepříme a silně potřeme připravenou česnekovou pastou.
  3. Maso položíme na rozehřátý gril a upečeme po obou stranách.
  4. Hotové kotlety upravíme na nahřáté talíře a na každou kotletu položíme vločku másla a lístek bazalky.
  5. Podáváme ihned.