Norské rybí karbanátky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Filé rybí |
500 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Rýže dušená |
50 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zmrazené rybí filé, vařenou rýži i oloupanou cibuli umeleme, promícháme s vejcem, mlékem, moukou a solí. Vše dobře propracujeme.
- Ze směsi tvarujeme karbanátky a obalujeme je v mouce, vejci a ve strouhance.
- Karbanátky smažíme v pánvi na oleji do zlatova.
- Podáváme s bramborovu kaší a zeleninovým salátem.