Vejce po francouzsku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
500 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh tvrdý |
50 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, sůl a nasekanou petrželku.
- Když se šťáva z hub vydusí, přisypeme hladkou mouku a osmahneme. Zředíme vývarem, přidáme natvrdo uvařená nasekaná vejce a strouhaný tvaroh. Vše krátce povaříme.
- Podáváme s těstovinami nebo s rýží.