Vejce po francouzsku

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 500 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh tvrdý 50 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, sůl a nasekanou petrželku.
  2. Když se šťáva z hub vydusí, přisypeme hladkou mouku a osmahneme. Zředíme vývarem, přidáme natvrdo uvařená nasekaná vejce a strouhaný tvaroh. Vše krátce povaříme.
  3. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.