Dušené hovězí karbanátky
Ingredience
Cibule |
80 g |
Hovězí maso mleté |
600 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté hovězí maso promícháme v míse se solí, kořením, mlékem a oloupanou, nasekanou cibulí. Vše propracujeme, necháme 1 - 2 hodiny v chladu odpočinout.
- Ze směsi tvarujeme karbanátky, zprudka je po obou stranách opečeme na pánvi, lehce potřené olejem. Přiklopíme pokličkou, na mírném ohni zvolna dusíme, až jsou karbanátky vláčné a propečené.
- Podáváme s vařenými bramborami a červeným zelím.