Kapr dušený s paprikami

Ingredience


Cibule 3 ks
Kapr obecný 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Nové koření celé 5 ks
Paprikové lusky čerstvé 200 g
Pepř černý celý 5 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce kapra osolíme, urovnáme těsně vedle sebe do zapékací mísy. Mezery mezi porcemi vyplníme oloupanou, nakrájenou cibulí, kořením a očištěnými, na nudličky nakrájenými paprikami. Povrch poklademe vločkami másla, přilijeme trochu horké vody a pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě.
  2. Téměř měkké porce ryby posypeme nastrouhaným sýrem, bez pokličky ještě krátce zapečeme.
  3. Podáváme s petrželkovými bramborami.