Kapr dušený s paprikami
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Kapr obecný |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Nové koření celé |
5 ks |
Paprikové lusky čerstvé |
200 g |
Pepř černý celý |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce kapra osolíme, urovnáme těsně vedle sebe do zapékací mísy. Mezery mezi porcemi vyplníme oloupanou, nakrájenou cibulí, kořením a očištěnými, na nudličky nakrájenými paprikami. Povrch poklademe vločkami másla, přilijeme trochu horké vody a pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě.
- Téměř měkké porce ryby posypeme nastrouhaným sýrem, bez pokličky ještě krátce zapečeme.
- Podáváme s petrželkovými bramborami.