Rajčata zapečená se sýrovým krémem
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Rajčata |
800 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nastrouhaný sýr rozpustíme v teplém mléce a smícháme s rozšlehanými vejci.
- Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřky mírně osolíme a rajčata naplníme připraveným krémem.
- Zapékací mísu vymažeme máslem a urovnáme do ní naplněná rajčata. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, až krém zvětší objem a na povrchu bude zlatavá kůrka.