Dort z čerstvého ovoce
Ingredience
Borůvky |
225 g |
Cukr moučkový |
60 g |
Jahody zahradní |
350 g |
Kiwi |
2 ks |
Likér pomerančový |
4 polévková lžíce |
Maliny |
225 g |
Meloun cukrový |
1 ks |
Meloun vodní |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
450 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Ananasový a cukrový meloun překrojíme podélně na 4 díly, zrníčka odstraníme. Dílky nakrájíme napříč na 2,5 cm silné plátky, z každého plátku odkrojíme kůru a odložíme.
- Vršek a slupku z ananasu odřízneme, potom ananas rozpůlíme podélně a příčně ho nakrájíme na 1 cm silné plátky. Dřevnatou část ze středu odstraníme. Asi čtvrtinu ananasu nakrájíme na malé kostky. Kiwi oloupeme a nakrájíme na dílky.
- Na plochý podnos s okrajem naaranžujeme větší plátky melounu do kruhu. Doprostřed dáme vrstvu plátků melounu, kolem nich rozložíme větší plátky ananasového melounu. Pokračujeme další vrstvou plátků ananasového melounu. Zbytkem ananasu a plátky melounu zaplníme střed a mezery. Navrch dáme dílky kiwi.
- Zbylou plochu na povrchu dortu pokryjeme hromádkami jahod, borůvek, malin a kostiček ananasu. Dort obalíme fólií a dáme do lednice. Chladíme minimálně hodinu. Mezitím si připravíme šlehačku s pomerančovým likérem a cukrem, vše vyšleháme do tuha. Podáváme k dortu zvlášť.