Rybí guláš se žampiony
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
800 ml |
Kapr obecný |
300 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pangasius - filety |
500 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Opláchneme rybí maso, vykostíme a nakrájíme na malé kousky.
- Posypeme je paprikou, opepříme a necháme odležet.
- Nakrájenou slaninu na kostičky zpěníme v hrnci.
- Přidáme pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět.
- Zasypeme moukou, vložíme nakrájenou papriku, rajčata zbavená slupky též pokrájená a zalijeme vývarem z masoxu.
- Dusíme 10 minut.
- Přidáme nakrájené žampiony, česnek, kmín, špetku majoránky a rybu.
- Guláš povaříme, aby maso změklo.
- Dochutíme solí a pepřem.