Rýžový nákyp se skořicí
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Mléko plnotučné |
1200 ml |
Rýže loupaná |
120 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mléko dáme do hrnce a přivedeme k varu, vmícháme rýži. Zmírníme plamen a za občasného promíchání vaříme 45-50 minut, až je rýže měkká a směs zhoustne.
- Do horké kaše vmícháme cukr. Zapékací formu vymažeme máslem a naplníme směsí. Pekáček vložíme do velkého pekáče s vodou tak, aby voda sahala do poloviny malého pekáčku.
- Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Vršek hotového nákypu ozdobíme skořicí ve tvaru mřížky. Podáváme teplý nebo studený.