Čarovný čokoládový nákyp

Ingredience


Čokoláda hořká 25 g
Cukr krupice 400 g
Kakao - prášek 45 g
Kypřicí prášek do pečiva 3 kávová lžička
Máslo čerstvé 175 g
Mléko plnotučné 450 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Tresť vanilková 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mixérem zpracujeme máslo, tresť a 225 g cukru, přidáme kakao, práškovou čokoládu, mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše ušleháme do hladkého těsta.
  2. Těsto nalijeme do obdélníkové formy o rozměru 28 x 20 cm. Posypeme směsí kakaa a zbytku cukru. Směs zalijeme 450 ml vody, nemícháme.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45-55 minut. Vzniknou dvě vrstvy, na povrchu pevná, vespod krémová.
  4. Ihned podáváme, jinak se krémová vrstva vsákne do těsta. Před servírováním můžeme ozdobit šlehačkou.