Čarovný čokoládový nákyp
Ingredience
Čokoláda hořká |
25 g |
Cukr krupice |
400 g |
Kakao - prášek |
45 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
3 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
175 g |
Mléko plnotučné |
450 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mixérem zpracujeme máslo, tresť a 225 g cukru, přidáme kakao, práškovou čokoládu, mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše ušleháme do hladkého těsta.
- Těsto nalijeme do obdélníkové formy o rozměru 28 x 20 cm. Posypeme směsí kakaa a zbytku cukru. Směs zalijeme 450 ml vody, nemícháme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45-55 minut. Vzniknou dvě vrstvy, na povrchu pevná, vespod krémová.
- Ihned podáváme, jinak se krémová vrstva vsákne do těsta. Před servírováním můžeme ozdobit šlehačkou.