Hovězí pečeně po pražsku

Ingredience


Cibule 250 g
Hovězí maso zadní 750 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 37.5 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pepř černý mletý 1 g
Salám měkký 37.5 g
Sůl 25 g
Tuk 120 g
Vejce slepičí 60 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso opláchneme a nakrájíme na podlouhlé díly. Uprostřed prořízneme kapsu a naplníme ji směsí z vajec, hrášku a salámu. Kapsu uzavřeme jehlou nebo špejlí. Maso osolíme a opepříme.
  2. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a osmahneme dorůžova na větší části tuku. Na tomto základu krátce opečeme naplněné maso. Potom přilijeme vodu a pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme a doléváme vodu.
  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Za občasného míchání vaříme nejméně 20 minut.
  4. Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.