Hovězí pečeně po pražsku
Ingredience
Cibule |
250 g |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
37.5 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Salám měkký |
37.5 g |
Sůl |
25 g |
Tuk |
120 g |
Vejce slepičí |
60 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Maso opláchneme a nakrájíme na podlouhlé díly. Uprostřed prořízneme kapsu a naplníme ji směsí z vajec, hrášku a salámu. Kapsu uzavřeme jehlou nebo špejlí. Maso osolíme a opepříme.
- Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a osmahneme dorůžova na větší části tuku. Na tomto základu krátce opečeme naplněné maso. Potom přilijeme vodu a pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme a doléváme vodu.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Za občasného míchání vaříme nejméně 20 minut.
- Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.