Smetanový skořicový dort

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 175 g
Mouka pšeničná hladká T 650 215 g
Skořice mletá 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 450 ml
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pergamen na pečení si nastříháme na 9 kruhů o průměru 20 cm.
  2. V míse ušleháme máslo nebo margarín, cukr, skořici, vejce a 150 g mouky. Šleháme a postupně přidáme zbytek mouky, až se vytvoří hladké těsto.
  3. Plechy navlhčíme vodou, na ně dáme papírové kruhy, které potřeme tenkou vrstvou těsta. Na každý dáme asi 4 lžíce.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 6-8 minut, až pláty lehce zhnědnou. Necháme je vychladnout na mřížce. Takto upečeme všechny pláty.
  5. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku, z plátů opatrně sejmeme papír a každý potřeme šlehačkou, vyrovnáme je na sebe a zakončíme vrstvou šlehačky. Povrch posypeme kakaem a nožem na povrchu naznačíme 16 porcí dortu.
  6. Dáme do lednice a necháme 4 hodiny odpočinout, aby dort změkl.