Bulharská kopřivová polévka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kopřiva |
2 hrst |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zelenina kořenová |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí do hrnce s vodou a vaříme.
- K měkké zelenině přidáme omyté, nasekané kopřivové lístky.
- Mouku rozmícháme ve smetaně, nalijeme do polévky a chvíli povaříme. Odstavíme z plotny a nakonec do polévky vmícháme žloutek a podle chuti citronovou šťávu.