Bulharská kopřivová polévka

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kopřiva 2 hrst
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 0.125 l
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Zelenina kořenová 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí do hrnce s vodou a vaříme.
  2. K měkké zelenině přidáme omyté, nasekané kopřivové lístky.
  3. Mouku rozmícháme ve smetaně, nalijeme do polévky a chvíli povaříme. Odstavíme z plotny a nakonec do polévky vmícháme žloutek a podle chuti citronovou šťávu.