Dušené žampiony s červeným vínem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Víno červené 0.125 l
Žampiony čerstvé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na mírně rozehřátý olej dáme tymián a bobkový list a na mírném ohni necháme provonět. Po 5 minutách zesílíme teplotu a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit a přidáme očištěné, nakrájené žempiony, osolíme, lehce opepříme a dusíme 10 minut.
  2. Přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a dusíme ještě 10-15 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.