Dušené žampiony s červeným vínem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Víno červené |
0.125 l |
Žampiony čerstvé |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na mírně rozehřátý olej dáme tymián a bobkový list a na mírném ohni necháme provonět. Po 5 minutách zesílíme teplotu a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit a přidáme očištěné, nakrájené žempiony, osolíme, lehce opepříme a dusíme 10 minut.
- Přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a dusíme ještě 10-15 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.