Tyrolské roštěnky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 500 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso rychle opečeme na sádle na pánvi a vyjmeme. Část sádla si necháme na osmažení cibule.
  2. Ve výpeku osmahneme nasekanou petrželku, česnek utřený se solí a oloupaná, na dílky nakrájená rajčata. Podlijeme trochou vody a chvíli podusíme. Nakonec přidáme kousek másla a jen prohřejeme.
  3. Cibuli nakrájíme na kolečka, která jednotlivě osmažíme na sádle.
  4. Při podávání polijeme roštěnky připravenou směsí a obložíme je kolečky osmažené cibule.