Tyrolské roštěnky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso rychle opečeme na sádle na pánvi a vyjmeme. Část sádla si necháme na osmažení cibule.
- Ve výpeku osmahneme nasekanou petrželku, česnek utřený se solí a oloupaná, na dílky nakrájená rajčata. Podlijeme trochou vody a chvíli podusíme. Nakonec přidáme kousek másla a jen prohřejeme.
- Cibuli nakrájíme na kolečka, která jednotlivě osmažíme na sádle.
- Při podávání polijeme roštěnky připravenou směsí a obložíme je kolečky osmažené cibule.