Čočka s rýží po vídeňsku

Ingredience


Cibule 1 ks
Čočka jedlá 200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Nové koření mleté 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 200 g
Sádlo škvařené 20 g
Slanina vepřová 100 g
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zvlášť uvaříme čočku a zvlášť rýži.
  2. Měkkou čočku s rýží promícháme a přidáme nové koření, nadrobno nakrájenou, na sádle osmahnutou cibulku, na kostičky nakrájenou slaninu a podle chuti sůl a pepř.
  3. Směs vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a rychle zapečeme v silně vyhřáté troubě.