Čočka s rýží po vídeňsku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Čočka jedlá |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
200 g |
Sádlo škvařené |
20 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zvlášť uvaříme čočku a zvlášť rýži.
- Měkkou čočku s rýží promícháme a přidáme nové koření, nadrobno nakrájenou, na sádle osmahnutou cibulku, na kostičky nakrájenou slaninu a podle chuti sůl a pepř.
- Směs vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a rychle zapečeme v silně vyhřáté troubě.