Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Ocet Sherry 2 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Ořechy lískové 85 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 1 polévková lžíce
Pórek 20 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Asi 20 ks menších pórků s oříznutými konci rozložíme do širšího kastrolu ve dvou vrstvách na sebe. Zalijeme vařící vodou, pórky musí být ponořené.
  2. Pod pokličkou vaříme cca 6 minut doměkka. Slijeme, zchladíme a dáme stranou.
  3. Opražené lískové oříšky nasekáme v ruce nebo v robotu, smícháme s olejem, citrusovými šťávami, octem a solí. Vše dobře smícháme až vznikne zálivka do které přidáme nasekanou petrželku.
  4. Pórky grilujeme z každé strany asi jednu minutu.
  5. Horké dáme na talíře a přelijeme zálivkou.