Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Ocet Sherry |
2 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
85 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce |
Pórek |
20 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Asi 20 ks menších pórků s oříznutými konci rozložíme do širšího kastrolu ve dvou vrstvách na sebe. Zalijeme vařící vodou, pórky musí být ponořené.
- Pod pokličkou vaříme cca 6 minut doměkka. Slijeme, zchladíme a dáme stranou.
- Opražené lískové oříšky nasekáme v ruce nebo v robotu, smícháme s olejem, citrusovými šťávami, octem a solí. Vše dobře smícháme až vznikne zálivka do které přidáme nasekanou petrželku.
- Pórky grilujeme z každé strany asi jednu minutu.
- Horké dáme na talíře a přelijeme zálivkou.