Gratinovaná petržel se smetanou a hořčicí
Ingredience
Hořčice |
4 kávová lžička |
Mléko polotučné |
400 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
800 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou kořenovou petržel nakrájíme na kolečka.
- V hrnci smícháme smetanu, mléko, vývar, hrubozrnnou hořčici, polovinu strouhaného sýra a zvolna zahříváme do rozpuštění.
- Potom přidáme petržel, strouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.
- Přiklopíme a asi 8 minut povaříme. Směs nalijeme do zapékací nádoby a posypeme zbytkem sýra, můžeme jemně poprášit strouhaným muškátovým oříškem.
- Necháme cca 24 hodin v lednici. Zapékáme v předehřáté troubě na 190°C.