Gratinovaná petržel se smetanou a hořčicí

Ingredience


Hořčice 4 kávová lžička
Mléko polotučné 400 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 800 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou kořenovou petržel nakrájíme na kolečka.
  2. V hrnci smícháme smetanu, mléko, vývar, hrubozrnnou hořčici, polovinu strouhaného sýra a zvolna zahříváme do rozpuštění.
  3. Potom přidáme petržel, strouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.
  4. Přiklopíme a asi 8 minut povaříme. Směs nalijeme do zapékací nádoby a posypeme zbytkem sýra, můžeme jemně poprášit strouhaným muškátovým oříškem.
  5. Necháme cca 24 hodin v lednici. Zapékáme v předehřáté troubě na 190°C.