Koláč Alexandr s koňakem

Ingredience


Čokoláda hořká 120 g
Cukr moučkový 225 g
Martell cognac 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 175 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sušenky BeBe kakaové 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tmavé čokoládové sušenky rozdrtíme na drobečky, můžeme použít mixér. Promícháme se 60 g másla, směs upěchujeme do formy o průměru 20-23 cm.
  2. V mixéru zpracujeme cukr a zbytek másla na hladký krém. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a koňak. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku a spojíme s krémem.
  3. Lžicí rozprostřeme krém na základ sušenkového těsta.
  4. Koláč necháme minimálně hodinu vychladit.