Koláč Alexandr s koňakem
Ingredience
Čokoláda hořká |
120 g |
Cukr moučkový |
225 g |
Martell cognac |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
175 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sušenky BeBe kakaové |
225 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Tmavé čokoládové sušenky rozdrtíme na drobečky, můžeme použít mixér. Promícháme se 60 g másla, směs upěchujeme do formy o průměru 20-23 cm.
- V mixéru zpracujeme cukr a zbytek másla na hladký krém. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a koňak. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku a spojíme s krémem.
- Lžicí rozprostřeme krém na základ sušenkového těsta.
- Koláč necháme minimálně hodinu vychladit.