Citrónový sněhový koláč

Ingredience


Citrony 2 ks
Cukr krupice 75 g
Rýžový škrob 45 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 200 balení
Cukr krupice 120 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Cukr třtinový 45 g
Máslo čerstvé 75 g
Suchar dietní 175 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dietní suchary dáme do sáčku a rozdrtíme na drobky. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme cukr, suchary a dobře promícháme.
  2. Těsto přendáme do hlubší zapékací formy o průměru 23 cm a přitlačíme ke dnu a stěnám formy.
  3. Smícháme citrónovou kůru, šťávu a kukuřičný škrob Maizena. Vše dáme do hrnce a zalijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 3 minuty, až směs zhoustne. Odstavíme a přimícháme žloutky a cukr, znovu dáme na oheň a vaříme asi minutu, až směs zhoustne. Necháme ji trochu vychladnout a pak ji dáme na těsto ve formě.
  4. Z bílků vyšleháme sníh, po částech přidáváme cukr, až vyšleháme pevný a lesklý sníh. Sníh rozprostřeme na koláč až k okrajům.
  5. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30 minut. Můžeme podávat teplý nebo studený.