Rozpustilé lanýžové košíčky
Ingredience
Čokoláda hořká |
350 g |
Koňak Armaňak |
2 polévková lžíce |
Likér pomerančový |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
90 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V teflonové pánvi rozpustíme čokoládu, smetanu a máslo. Odstavíme a přidáme likér a koňak. Směs necháme vychladnout.
- Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto ze kterého vykrájíme kolečka takové velikosti, aby pokryly menší formičku, její dno i stěny. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 12 minut. Hotové košíčky necháme vychladnout.
- Čokoládovou směs dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovým nástavcem a naplníme košíčky.