Rozpustilé lanýžové košíčky

Ingredience


Čokoláda hořká 350 g
Koňak Armaňak 2 polévková lžíce
Likér pomerančový 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 90 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 75 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V teflonové pánvi rozpustíme čokoládu, smetanu a máslo. Odstavíme a přidáme likér a koňak. Směs necháme vychladnout.
  2. Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto ze kterého vykrájíme kolečka takové velikosti, aby pokryly menší formičku, její dno i stěny. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 12 minut. Hotové košíčky necháme vychladnout.
  3. Čokoládovou směs dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovým nástavcem a naplníme košíčky.