Zelená kari pasta

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 10 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová tráva 2 ks
Galgan 1 ks
Kafirové listy 3 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Koriandr celý 6 ks
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Olej olivový jedlý 1 cl
Šalotka 4 ks
Sardelová pasta 2 kávová lžička
Thajská bazalka 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V menší pánvi pražíme koriandr (asi 1 minutu), pak jej z pánve vyndáme. Stejně postupujeme s kmínem.
  2. V mixéru umixujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a listy či kůru kaffiru na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku a kořen koriandru a ještě chvíli mixujeme. Pak přidáme postupně všechny ostatní ingredience a pražené koření, zpracováváme pastu dohladka. Podle potřeby přidáme jedlý olej.
  3. Hotovou pastu uchováváme v lednici ve vzduchotěsné nádobě nejméně 2 týdny, v mrazničce i 2 měsíce.