Zelená kari pasta
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
10 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová tráva |
2 ks |
Galgan |
1 ks |
Kafirové listy |
3 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Koriandr celý |
6 ks |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Olej olivový jedlý |
1 cl |
Šalotka |
4 ks |
Sardelová pasta |
2 kávová lžička |
Thajská bazalka |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- V menší pánvi pražíme koriandr (asi 1 minutu), pak jej z pánve vyndáme. Stejně postupujeme s kmínem.
- V mixéru umixujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a listy či kůru kaffiru na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku a kořen koriandru a ještě chvíli mixujeme. Pak přidáme postupně všechny ostatní ingredience a pražené koření, zpracováváme pastu dohladka. Podle potřeby přidáme jedlý olej.
- Hotovou pastu uchováváme v lednici ve vzduchotěsné nádobě nejméně 2 týdny, v mrazničce i 2 měsíce.