Vepřové maso na zázvoru

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Houby černé 15 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 1 polévková lžíce
Vepřové maso libové 500 g
Voda pitná 100 ml
Vývar zeleninový 4 polévková lžíce
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jidášovo ucho ponoříme na 2-3 minuty do vroucí vody, ucho změkne, potom vodu slijeme a houby necháme okapat.
  2. Na jiném talíři smícháme rybí a ústřicovou omáčku. Přidáme cukr.
  3. V pánvi Wok rozpálíme olej a na středně silném ohni usmažíme česnek. Nasypeme polovinu vepřového masa, nakrájeného na nudličky, a v horkém oleji 3-4 min. restujeme. Totéž provedeme s druhou polovinou vepřového masa. Poté přidáme první část orestovaného masa a smícháme vše v pánvi.
  4. Dále přidáme k již hotovému masu strouhaný zázvor, cibuli, jidášovo ucho a směs omáček. Směs mícháme a prudce restujeme asi 2-3 min, na závěr vmícháme vývar. Vše ještě můžeme ochutit mladou jarní cibulkou.