Vepřové maso na zázvoru
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Houby černé |
15 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce |
Vepřové maso libové |
500 g |
Voda pitná |
100 ml |
Vývar zeleninový |
4 polévková lžíce |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Jidášovo ucho ponoříme na 2-3 minuty do vroucí vody, ucho změkne, potom vodu slijeme a houby necháme okapat.
- Na jiném talíři smícháme rybí a ústřicovou omáčku. Přidáme cukr.
- V pánvi Wok rozpálíme olej a na středně silném ohni usmažíme česnek. Nasypeme polovinu vepřového masa, nakrájeného na nudličky, a v horkém oleji 3-4 min. restujeme. Totéž provedeme s druhou polovinou vepřového masa. Poté přidáme první část orestovaného masa a smícháme vše v pánvi.
- Dále přidáme k již hotovému masu strouhaný zázvor, cibuli, jidášovo ucho a směs omáček. Směs mícháme a prudce restujeme asi 2-3 min, na závěr vmícháme vývar. Vše ještě můžeme ochutit mladou jarní cibulkou.