Labutě z odpalovaného těsta

Ingredience


Krém cukrářský 150 ml
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme máslo, vodu a zahříváme, až směs začne vřít. Hrnec odstavíme, přidáme mouku a mícháme, až se těsto začne lepit na stěny a vytvoří kouli. Přidáme vejce, jedno po druhém a zpracujeme tak, aby těsto bylo hladké.
  2. Část těsta přendáme do sáčku na zdobení s kulatým otvorem o průměru asi 1 cm. Na vymazaný plech vytlačíme 7,5 cm dlouhé esovité labutí krky s malým kopečkem na začátku, který tvoří hlavu. Ze zbytku těsta vytvoříme 8 kopečků ve vzdálenosti 7,5 cm od sebe. Vlhkým prstem jemně uhladíme těsto do tvaru oblých bochánků. Krky pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 20 minut, necháme vychladnout. Bochánky pečeme ještě 45-50 minut, necháme vychladnout.
  3. Náplň připravíme z ušlehané smetany, metlou přimícháme pudinkový nebo žloutkový krém.
  4. Vršek bochánku odřízneme v 1/3 a odložíme. Lžící dáme do každého spodního dílu bochánku trochu krému. Odložené vršky rozřízneme na polovinu a umístíme na povrch krému jako křídla. Krky zasadíme do náplně. Ihned podáváme nebo necháme v chladu.