Banánová hnědá Betty
Ingredience
Banány |
6 ks |
Cukr krupice |
45 g |
Cukr třtinový |
45 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Ovesné vločky |
20 g |
Pomeranče |
2 ks |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
25 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z pomerančů nastrouháme lžičku kůry a vymačkáme 175 ml šťávy. Banány oloupeme a nakrájíme na špalíčky.
- Do pánve dáme cukr, tři lžíce pomerančové šťávy, 30 g másla a zahříváme, až směs dostane karamelovou barvu. Přidáme nakrájené banány a obalíme je ve směsi. Odstavíme. Polovinu banánů rozdělíme do 6 zapékacích misek, posypeme lžící strouhanky a navrch dáme zbytek banánů. Polijeme dvěma lžícemi pomerančové šťávy do každé misky.
- Do zbytku strouhanky přimícháme ovesné vločky, hnědý cukr, skořici a zbytek másla. Vytvoříme větší hrudky a posypeme povrch banánů.
- Misky dáme na plech a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Podáváme teplé.