Banánová hnědá Betty

Ingredience


Banány 6 ks
Cukr krupice 45 g
Cukr třtinový 45 g
Máslo čerstvé 90 g
Ovesné vločky 20 g
Pomeranče 2 ks
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Strouhanka 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z pomerančů nastrouháme lžičku kůry a vymačkáme 175 ml šťávy. Banány oloupeme a nakrájíme na špalíčky.
  2. Do pánve dáme cukr, tři lžíce pomerančové šťávy, 30 g másla a zahříváme, až směs dostane karamelovou barvu. Přidáme nakrájené banány a obalíme je ve směsi. Odstavíme. Polovinu banánů rozdělíme do 6 zapékacích misek, posypeme lžící strouhanky a navrch dáme zbytek banánů. Polijeme dvěma lžícemi pomerančové šťávy do každé misky.
  3. Do zbytku strouhanky přimícháme ovesné vločky, hnědý cukr, skořici a zbytek másla. Vytvoříme větší hrudky a posypeme povrch banánů.
  4. Misky dáme na plech a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Podáváme teplé.