Rebarbora s drobenkou

Ingredience


Cukr krupice 45 g
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 185 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 100 g
Reveň (Rebarbora) 700 g
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rebarboru očistíme, odstraníme listy a oloupeme. Nakrájíme na 2,5 cm velké kousky, dáme do hrnce, přidáme vodu, cukr a citrónovou šťávu. Zakryjeme pokličkou a dusíme 10 minut na mírném ohni, až je rebarbora měkká.
  2. Smícháme mouku, cukr a máslo na drobenku. Vařenou rebarboru dáme do zapékací misky o průměru 20 cm a posypeme ji drobenkou.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 25 minut.