Rebarbora s drobenkou
Ingredience
Cukr krupice |
45 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
185 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
100 g |
Reveň (Rebarbora) |
700 g |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rebarboru očistíme, odstraníme listy a oloupeme. Nakrájíme na 2,5 cm velké kousky, dáme do hrnce, přidáme vodu, cukr a citrónovou šťávu. Zakryjeme pokličkou a dusíme 10 minut na mírném ohni, až je rebarbora měkká.
- Smícháme mouku, cukr a máslo na drobenku. Vařenou rebarboru dáme do zapékací misky o průměru 20 cm a posypeme ji drobenkou.
- Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 25 minut.