Křehké sněhové vločky

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Mléko plnotučné 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Olej stolní 200 ml
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr smícháme s vejci, moukou a mlékem. Třeme, až se vytvoří pevné těsto. Zabalíme a dáme do lednice přibližně na 2 hodiny.
  2. Těsto rozdělíme na 32 kusů. Válečkem rozválíme 16 kousků na kruhové placky o průměru 13,5 cm. Necháme zcela oschnout, každou placku přehneme na polovinu, oschlou částí k sobě, přeložíme na čtvrtku, pak na osminu. Ostrým nožem nebo nůžkami vykrájíme vzorky na okrajích těsta. Vločky rozbalíme a necháme ležet při pokojové teplotě. Takto zpracujeme všechno těsto.
  3. Vločky smažíme v rozpáleném oleji ve fritovacím hrnci nebo na pánvi, každou asi 1,5 minuty. Necháme okapat na ubrousku a vychladnout. Takto usmažíme i zbytek vloček. Uchováme v uzavřené nádobě, těsně před podáváním posypeme moučkovým cukrem.