Zmrzlinová bomba s třešněmi
Ingredience
Cukr moučkový |
120 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Tresť vanilková |
0.25 kávová lžička |
Cukr krupice |
90 g |
Kakao - prášek |
15 g |
Kokos - mletý (Kopra) |
60 g |
Kompot třešňový |
425 g |
Likér Kahlua |
3 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
75 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zmrzlina čokoládová |
300 ml |
Zmrzlina jahodová |
300 ml |
Zmrzlina vanilková |
600 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Šlehačem zpracujeme vejce a cukr do pěny, přidáme kakao, mouku, vše zpracujeme na těsto. Lžící přendáme těsto do pekáčku 23 x 33 cm, vyloženého papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
- Mísu potáhneme přilnavou fólií. Čokoládový plát rozkrájíme na 4 kusy a vyložíme jimi mísu, větší kusy necháme na zakrytí povrchu. Plát potřeme kávovým likérem. Polovinu změklé jahodové zmrzliny dáme do mísy, čtvrtinu vanilkové zmrzliny v podobě kopečků položíme na ni. 1/4 třešní rozložíme mezi kopečky vanilkové zmrzliny.
- Stejně zpracujeme zbytek jahodové zmrzliny a třešní. Mísu dáme asi na 20 minut do mrazáku. Stejným způsobem, jako jsme plnili mísu jahodovou zmrzlinou a třešněmi, pokračujeme s čokoládovou, zbytkem vanilkové a třešněmi.
- Zbylý kus piškotu dáme na povrch mísy a lehce přitlačíme. Bombu zabalíme, vložíme na 4 hodiny do mrazáku.
- Připravíme máslový krém: máslo utřeme s cukrem a vodou, přidáme tresť a vyšleháme do hladkého krému.
- Zmrzlinu vyjmeme z mrazáku a vyklopíme na mísu, odstraníme fólii, potřeme slabou vrstvou krému. Do krému ihned zatlačíme opražený kokos. Dort můžeme ozdobit čokoládovými pruhy a mašlí. Nebo podle vlastní fantazie. Až do podávání necháme v mrazáku.