Zmrzlinová bomba s třešněmi

Ingredience


Cukr moučkový 120 g
Máslo čerstvé 120 g
Tresť vanilková 0.25 kávová lžička
Cukr krupice 90 g
Kakao - prášek 15 g
Kokos - mletý (Kopra) 60 g
Kompot třešňový 425 g
Likér Kahlua 3 polévková lžíce
Mouka polohrubá 75 g
Vejce slepičí 3 ks
Zmrzlina čokoládová 300 ml
Zmrzlina jahodová 300 ml
Zmrzlina vanilková 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šlehačem zpracujeme vejce a cukr do pěny, přidáme kakao, mouku, vše zpracujeme na těsto. Lžící přendáme těsto do pekáčku 23 x 33 cm, vyloženého papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
  2. Mísu potáhneme přilnavou fólií. Čokoládový plát rozkrájíme na 4 kusy a vyložíme jimi mísu, větší kusy necháme na zakrytí povrchu. Plát potřeme kávovým likérem. Polovinu změklé jahodové zmrzliny dáme do mísy, čtvrtinu vanilkové zmrzliny v podobě kopečků položíme na ni. 1/4 třešní rozložíme mezi kopečky vanilkové zmrzliny.
  3. Stejně zpracujeme zbytek jahodové zmrzliny a třešní. Mísu dáme asi na 20 minut do mrazáku. Stejným způsobem, jako jsme plnili mísu jahodovou zmrzlinou a třešněmi, pokračujeme s čokoládovou, zbytkem vanilkové a třešněmi.
  4. Zbylý kus piškotu dáme na povrch mísy a lehce přitlačíme. Bombu zabalíme, vložíme na 4 hodiny do mrazáku.
  5. Připravíme máslový krém: máslo utřeme s cukrem a vodou, přidáme tresť a vyšleháme do hladkého krému.
  6. Zmrzlinu vyjmeme z mrazáku a vyklopíme na mísu, odstraníme fólii, potřeme slabou vrstvou krému. Do krému ihned zatlačíme opražený kokos. Dort můžeme ozdobit čokoládovými pruhy a mašlí. Nebo podle vlastní fantazie. Až do podávání necháme v mrazáku.