Ledové krystaly ze dvou melounů
Ingredience
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Cukr krupice |
200 g |
Meloun cukrový |
900 g |
Meloun vodní |
900 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do pánve dáme cukr a 500 ml vody, vše uvedeme do varu. Stáhneme plamen a vaříme přibližně 5 minut, odstavíme, vmícháme citrónovou šťávu.
- Ananasový meloun oloupeme a vyjmeme semínka, dužinu nakrájíme na kousky. V mixéru rozmixujeme do hladka, uložíme do nádoby vhodné na zamražení, stejným způsobem zpracujeme cukrový meloun.
- Do každé z nádob s melounem vlijeme polovinu svařeného cukru a dobře promícháme. Zakryjeme, dáme na 5 hodin do mrazáku, občas promícháme.
- Ledové krystaly necháme asi 10 minut v pokojové teplotě, aby změkly. Lžící seškrabujeme povrch krystalů, aby se vytvořila zrnitá struktura.
- Na osm misek naklademe vždy trochu krystalů z jednoho melounu a vedle z druhého.