Ledové krystaly ze dvou melounů

Ingredience


Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Cukr krupice 200 g
Meloun cukrový 900 g
Meloun vodní 900 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pánve dáme cukr a 500 ml vody, vše uvedeme do varu. Stáhneme plamen a vaříme přibližně 5 minut, odstavíme, vmícháme citrónovou šťávu.
  2. Ananasový meloun oloupeme a vyjmeme semínka, dužinu nakrájíme na kousky. V mixéru rozmixujeme do hladka, uložíme do nádoby vhodné na zamražení, stejným způsobem zpracujeme cukrový meloun.
  3. Do každé z nádob s melounem vlijeme polovinu svařeného cukru a dobře promícháme. Zakryjeme, dáme na 5 hodin do mrazáku, občas promícháme.
  4. Ledové krystaly necháme asi 10 minut v pokojové teplotě, aby změkly. Lžící seškrabujeme povrch krystalů, aby se vytvořila zrnitá struktura.
  5. Na osm misek naklademe vždy trochu krystalů z jednoho melounu a vedle z druhého.