Malinový sorbet
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cukr krupice |
120 g |
Kiwi |
1 ks |
Likér malinový |
5 polévková lžíce |
Maliny |
500 g |
Papaya |
1 ks |
Sirup Golden |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
300 ml |
Želatina |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mražené maliny posypeme cukrem a dáme stranou rozmrazit.
- Do rendlíku dáme práškovou želatinu a 250 ml vody a necháme minutu stát. Za časného míchání zahříváme na středním plameni, až se želatina zcela rozpustí, potom odstavíme.
- Maliny propasírujeme přes síto, aby vznikl protlak. Přidáme sirup smíchaný se 4 lžícemi vody, malinový likér a citrónovou šťávu. Po částech zašleháme želatinu. Směs nalijeme do nádoby na zamrazení a dáme do mrazáku částečně zmrazit, občas promícháme.
- Částečně zmrazenou směs rozmixujeme v mixéru, vrátíme do nádoby a necháme na 3 hodiny v mrazáku.
- Na misky upravíme plátky kiwi, papáju a čerstvé maliny. Na ovoce dáme vždy tři až pět kopečků sorbetu.