Malinový sorbet

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Cukr krupice 120 g
Kiwi 1 ks
Likér malinový 5 polévková lžíce
Maliny 500 g
Papaya 1 ks
Sirup Golden 4 polévková lžíce
Voda pitná 300 ml
Želatina 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mražené maliny posypeme cukrem a dáme stranou rozmrazit.
  2. Do rendlíku dáme práškovou želatinu a 250 ml vody a necháme minutu stát. Za časného míchání zahříváme na středním plameni, až se želatina zcela rozpustí, potom odstavíme.
  3. Maliny propasírujeme přes síto, aby vznikl protlak. Přidáme sirup smíchaný se 4 lžícemi vody, malinový likér a citrónovou šťávu. Po částech zašleháme želatinu. Směs nalijeme do nádoby na zamrazení a dáme do mrazáku částečně zmrazit, občas promícháme.
  4. Částečně zmrazenou směs rozmixujeme v mixéru, vrátíme do nádoby a necháme na 3 hodiny v mrazáku.
  5. Na misky upravíme plátky kiwi, papáju a čerstvé maliny. Na ovoce dáme vždy tři až pět kopečků sorbetu.